Zwangerschapscursus voor stellen

De vraag naar een zwangerschapscursus voor stellen groeit, een mooie ontwikkeling als je het mij vraagt! Je partner kan van ongelofelijke meerwaarde zijn tijdens je bevalling, en ik spreek uit ervaring 😉 In deze blog ontdek je de meerwaarde van een zwangerschapscursus voor stellen én help ik je op weg naar het vinden van de juiste cursus. Check je in?

Het voordeel van een zwangerschapscursus met partner

Stel je eens voor, je kunt volledig ontzorgd bevallen. Je hoeft nergens op te letten of rekening mee te houden. Je kunt de regie uit handen geven en wordt op een goede manier gecoacht om de momenten dat je het zwaar hebt…

Jouw partner hoeft niet toe te kijken naar hoe jij het zwaar hebt, als jouw partner je kan ontzien dan is dat van onschatbare waarde.

Ontspanning, ontspanning, ontspanning

Ontspanning is de sleutel tot een soepele bevalling. Ontspanning bereik je o.a. door volledig in je eigen bubbel te kunnen blijven. Geen afleiding dus. Er is niets stressvoller dan keuzes maken als je aan het bevallen bent. Dit komt ook omdat jouw hersens dit simpelweg niet kunnen tijdens je bevalling. Als jouw partner precies weet wat je fijn vindt (omdat je dat vooraf uitgebreid met elkaar besproken hebt) en als jouw spokes person kan dienen, dan kun jij fijn in je eigen bubbel blijven. En mocht je iets willen delen, dan heeft jouw partner aan een half woord genoeg en voel je je minder verplicht om vriendelijk te moeten zijn. Het klinkt misschien gek, maar een vriendelijke zin formuleren kost bizar veel energie tijdens je bevalling!

Een voorbeeld van mijn bevalling:
Ik wilde liever geen oxytocine injectie na de bevalling als dit niet medisch noodzakelijk was.
Mike, mijn man, was volledig op de hoogte van mijn wensen en zag de verloskundige aan komen met de injectie. Ik was compleet gefocust op dat lieve hummeltje dat op m’n borst gelegd was en was totaal niet scherp op wat er stond te gebeuren. Niets fijner dan dat Mike het even voor me regelde!  

Nog een voorbeeld:
Mijn eerste bevalling vond plaats in een kraamhotel. Ik zat onder de douche mijn weeën op te vangen. Ik had het zwaar en zat helemaal in mijn eigen wereld. Telkens opnieuw deed de medewerkster van het kraamhotel het felle licht aan toen zij de kamer in kwam. Je kunt je voorstellen dat je dat behoorlijk irritant kunt vinden op zo’n moment. Mike ondernam zonder met mij te hoeven overleggen actie en loste het voor me op.

Zoiets kleins kan echt een groot verschil maken. Júist op het moment dat jij het zwaar hebt.
Ok, ik denk dat ik mijn punt heb gemaakt 😉

Ben je je aan het oriënteren op een zwangerschapscursus die je samen met je partner kunt volgen? Lees dan nog even verder.

Verschillende soorten zwangerschapscursussen voor stellen

Vraag jezelf eerst eens af naar wat voor zwangerschapscursus je op zoek bent. Waar ligt jullie behoefte? Willen jullie een praktische cursus (meestal een cursus van 1 dag) of wil je samen de diepte in? Een praktische cursus kan je veelal via de verloskundige volgen. Hier leer je o.a. over de bevalfases maar de diepte ga je niet in. En dat is nu juist zo belangrijk als je het samen met je partner wilt doen. Een cursus hypnobirthing of New Birth Method zijn beide cursussen die je samen met je partner doet. Zoek je een cursus voor alleen je partner? Dan is de cursus van Welcome to Mankind leuk!  

Ik heb een stroomdiagram ontwikkeld waarmee je binnen 5 minuten weet welke zwangerschapscursussen er zijn en welke zwangerschapscursus het best bij je past. Je vindt hem onder dit bericht; Welke zwangerschapscursussen zijn er?


Veel liefs, Elza

 

PS. Wil je vrijblijvend de eerste les volgen van New Birth Method, dan kun je deze hier downloaden.

Anderen lazen ook:

Pijnbestrijding-Bevalling

Pijnbestrijding bevalling

Pijnbestrijding voor de bevalling; de nieuwste inzichten! Afgelopen maand namen wij met de BCE (Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators) deel aan een fan-tas-ti-sche workshop over pijn,

Lees verder »
Waarom een zwangerschapscursus
Waarom een zwangerschapscursus_