Wanneer een zwangerschapscursus doen?

Ben je zwanger en wil je graag een zwangerschapscursus doen? Vraag je je af wat de juiste timing is? Ik help je op weg, lees je mee?

Wanneer kun je het best een zwangerschapscursus doen?

De meeste vrouwen gaan zich na de 20 weken echo oriënteren op een zwangerschapscursus. Je bent op de helft van je zwangerschap en bent er geruster op dat alles goed is met de baby. Het idee dat je zwanger bent is al wat geland en er is meer ruimte in je hoofd om voorzichtig over je bevalling na te gaan denken. Een perfecte timing als je het mij vraagt.

Kun je dan ook te vroeg of te laat zijn?

Te vroeg wil ik niet zeggen, maar het is wellicht wel fijn voor als je jezelf wat ruimte geeft om het eerste trimester door te komen. Het is voor veel vrouwen een pittig trimester met veel vermoeidheid, misselijkheid maar ook wennen aan het idee zwanger te zijn. Je kan natuurlijk wel alvast voorzichtig na gaan denken over hoe je je bevalling voor je ziet, wat je behoeften zijn.

Te laat kan natuurlijk altijd, maar ben je 35 of zelfs 38 weken zwanger en je wilt op de valreep toch nog een zwangerschapscursus volgen dan is dat meestal geen probleem. Sterker nog, je bent vaak al met verlof en hebt er dus voldoende tijd voor. Ik zou het niet persé adviseren omdat het ook een fijn idee is dat je tijdens je verlof juist helemaal niets meer hoeft te doen, maar het kan meestal wel.

 

Zit je in tijdsnood? Dan biedt een online cursus vaak uitkomst

Ben je al 37 weken zwanger en wil je toch een zwangerschapscursus volgen? Dan biedt een online cursus uitkomst. De cursussen die je real life volgt, hebben meestal een interval van één of meerdere weken. Dat wordt dan lastig. Kies je voor een online cursus dan kun je even checken of ze de cursus direct beschikbaar voor je maken. Als je gelijk toegang krijgt tot alle lessen, kun je fijn gaan bingewatchen 😁

Ik hoop dat ik je zo meer inzicht heb gegeven in wanneer je het best een zwangerschapscursus kunt volgen.

Veel liefs, Elza 🙏

 

 

Ben je er nog niet uit welke zwangerschapscursus je wit volgen?
Ik heb er hard aan gewerkt het jou makkelijk te maken. Ik heb een stroomdiagram ontwikkeld waarmee je binnen 5 minuten weet welke zwangerschapscursussen er zijn en welke zwangerschapscursus het best bij je past. Je vindt hem onder dit bericht; Welke zwangerschapscursussen zijn er?

 

Wil je vrijblijvend de eerste les volgen van New Birth Method, dan kun je deze hier downloaden.

Anderen lazen ook:

Pijnbestrijding-Bevalling

Pijnbestrijding bevalling

Pijnbestrijding voor de bevalling; de nieuwste inzichten! Afgelopen maand namen wij met de BCE (Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators) deel aan een fan-tas-ti-sche workshop over pijn,

Lees verder »
Waarom een zwangerschapscursus
Waarom een zwangerschapscursus_