Waarom een zwangerschapscursus?

 

Bevallen, er is niets natuurlijker dan dat. Waarom dan toch een zwangerschapscursus volgen? Ben je nog in twijfel of je een zwangerschapscursus wilt volgen of niet? Ik help je op weg. Lees je mee?

Er zijn 2 typen ‘bevallers’, welk type ben jij?

Heb je zwangere vriendinnen? Of ken je vrouwen die zwanger zijn? Heb je het met hen weleens over een zwangerschapscursus? Je merkt al snel een tweedeling; vrouwen die goed voorbereid willen zijn op hun bevalling en zich er flink in verdiepen en het type vrouw die zich niet voorbereid en zegt: “Ik weet toch niet hoe mijn bevalling zal verlopen, dus ik laat het op me afkomen”.

Is er een goed of fout?

Nee zeker niet. Vaak zie je dat de vrouwen die zich niet of nauwelijks voorbereiden, een stuk relaxter zijn in de voorbereiding. En relaxt zijn is precies wat je wilt tijdens je bevalling. Ontspanning zorgt namelijk voor een soepeler verloop van de bevalling. En dat is natuurlijk zeer gewenst.

Daarnaast geldt natuurlijk dat als je goed voorbereid bent en weet hoe een bevalling in de basis verloopt, je een stuk minder verrast zal zijn. Dit zorgt natuurlijk ook voor ontspanning. In plaats van naar je omgeving te kijken, is het dus goed om bij jezelf na te gaan: wat voor type ben ik? Ben je van nature een laid back en relaxt persoon dan kun je er prima voor kiezen om geen zwangerschapscursus te volgen. Misschien maakt het je zelfs wel extra zenuwachtig. Ben je van nature een vrouw die wil weten waar ze aan toe is, die graag de touwtjes in handen heeft, dan zou ik zeker adviseren een zwangerschapscursus te volgen.

Waarom een zwangerschapscursus?

Voor een soepele bevalling is ontspanning het allerbelangrijkste. Veel vrouwen kunnen pas ontspannen als ze weten wat hen te wachten staat. Maar los van dat, is het zó’n bijzonder proces, dat het ook leuk is om te weten wat er gebeurt, vind je niet? Ook voor je bevalpartner is het fijn om te weten wat het verschil is tussen een ontsluitingswee en een perswee 😉 Zo kan je partner jou gerichter supporten.

Ontdek welke zwangerschapscursus bij je past

Er zijn veel verschillende soorten zwangerschapscursussen, van eendaagse cursussen zonder partner, tot meerweekse cursussen samen met je partner. Van zwangerschapsbootcamp tot mindfullness. Het is een groot en divers aanbod, en ik zou het niet gek vinden als je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom help ik je op weg met het onderstaande schema. Als je deze doorloopt ontdek je vanzelf welke cursus het best bij jou past.

Daarom ben ik New Birth Method gestart

Ik kan me ontzettend boos maken om alle negativiteit die  heerst omtrent bevallen. Die negativiteit komt ergens vandaan, helaas worden wij vrouwen ons leven lang al beïnvloed door schreeuwende vrouwen op tv en horrorverhalen uit de omgeving. Het is hoog tijd dat we dit doorbreken en elkaar helpen. Wij vrouwen kúnnen dit, sterker nog: we zijn er voor gemaakt. En die pijn, die mag er zijn. Het heeft namelijk een functie. We hebben alleen nooit geleerd om te gaan met pijn. En als je er anders naar leert kijken wordt het minder erg.

Naast dat je al het nodige leert over de bevalling, ademhaling en de rol van jouw partner, ga je in mijn 8-weekse cursus een transformatie door d.m.v. lichaamswerk en leer je jouw stressreactie te beheersen. Zo maximaliseer je de kans dan je met een goed gevoel kunt terugkijken op je bevalling. Voor jou geen horrorverhaal maar een succesverhaal

Wij vrouwen verdienen het om met een goed gevoel terug te kunnen kijken op onze bevalling. Zo’n intens en bijzonder moment: de geboorte van de grootste liefde van je leven.

Dus waarom een zwangerschapscursus? Omdat je de kans wilt maximaliseren dat het -ondanks alle ongemak – één van de mooiste momenten uit je leven is.

 

Wil je weten welke zwangerschapscursus bij je past? Ik help je graag verder op weg!

Mocht je nou een vraag hebben, of even met mij willen sparren? Dan kun je een vrijblijvend 1 op 1 gesprek met mij inplannen. Samen ontdekken we dan welke cursus het best bij je past. Het zal alles behalve een verkoopgesprek worden, ik wil namelijk jóu verder helpen.

Je kunt ook de eerste les gratis bekijken. Zo ontdek je of deze cursus bij je past.

 

Liefs, Elza

 

 

Anderen lazen ook:

Waarom een zwangerschapscursus
Waarom een zwangerschapscursus_