Tips voor zwangerschapscursus

Wil je tips voor het vinden van de juiste zwangerschapscursus? Lees dan verder. Ik kan me heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn veel soorten zwangerschapscursussen en ze bieden niet allemaal dezelfde kwaliteit. Ik help je op weg naar de juiste keuze!

Tip 1: Kies het soort zwangerschapscursus die bij je past

Eerst is het handig bij jezelf na te gaan wat je behoefte is. Want van zwangerschapsbootcamp tot zwangerschapsmindfullness, van een zwangerschapscursus in 1 avond tot een 10-weekse; ze vallen allemaal onder de noemer ‘zwangerschapscursus’. Maar het enige dat ze echt gemeen hebben is de doelgroep: jij.

Om je wegwijs te maken in het aanbod zwangerschapscursussen heb ik het onderstaande schema voor je ontwikkeld. Zo ontdek je binnen 3 minuten wat het aanbod aan zwangerschapscursussen is, maar ontdek je ook waar jouw behoefte ligt.

 

Tips-voor-zwangerschapscursus

Tip 2: Lees reviews

Kun je reviews vinden van jouw voorgangers? Deze staan vaak op de website vermeld maar ik wil je ook zeker adviseren om de Google reviews van de aanbieder te checken. Een aanbieder zal namelijk niet snel een negatieve review op haar eigen site zetten. Google is een stuk betrouwbaarder.

Tip 3: Bekijk of de zwangerschapscursus is aangesloten bij een beroepsvereniging

Stel, je hebt gekozen voor een cursus hypnobirthing, dan zijn er ontzettend veel aanbieders actief. De volgende stap naar een kwaliteitscontrole is hierbij ontdekken of de aanbieder is aangesloten bij een beroepsvereniging. Vaak te zien aan een logo in de footer van de website.

Tip 4: Neem een kijkje in de keuken

Bekijk de socials en website van de aanbieder. Voel je je aangesproken? M.a.w., level je met de visie? Dat is natuurlijk een goed teken. Weet ook dat veel aanbieders iets weggeven. Denk aan ‘de 10 tips..’ of een voorbeeld van een geboorteplan. Download het om zo meer te weten te komen over de aanbieder.

Tot zo ver!

Tot zo ver mijn tips bij de keuze voor een zwangerschapscursus. Ik hoop dat ik je genoeg tips heb gegeven en je zo gerichter weet wat je wilt én hoe je de juiste cursusaanbieder vindt. Vind je de keuze nog steeds lastig? Ik help je graag verder op weg. Je kunt hiervoor een 15-minuten gesprekje plannen in mijn online agenda. Dit is geheel vrijblijvend en zal absoluut geen salesgesprek worden. Ik help je gewoon graag 🙂

Mocht je meer willen weten over New Birth Method, dan lees je hier meer.

Om met mij en het team kennis te maken, kun je hier je gegevens achterlaten en stuur ik je de eerste les toe met bijbehorende opdracht. Vrijblijvend natuurlijk.


Li
efs, Elza 

Anderen lazen ook:

Pijnbestrijding-Bevalling

Pijnbestrijding bevalling

Pijnbestrijding voor de bevalling; de nieuwste inzichten! Afgelopen maand namen wij met de BCE (Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators) deel aan een fan-tas-ti-sche workshop over pijn,

Lees verder »
Waarom een zwangerschapscursus
Waarom een zwangerschapscursus_