Oriënteer jij je op een online cursus hypnobirthing? 

 

Ik help je bij de keuze! 

 

Hypnobirthing, wat is dat nu eigenlijk?!

 

Hypnobirthing is een methode van pijnmanagement die je als voorbereiding op je bevalling tot je neemt. Het doel is prettig en met zo min mogelijk pijn bevallen. De cursus helpt je om anders – positiever– naar de bevalling te kijken. Hypnobirthing ziet de bevalling als een natuurlijk proces en ingrepen (denk aan medicatie, inknippen of een keizersnede) is bij een normaal verloop niet nodig. Een hypnobirthing cursus volg je meestal in 5 lessen samen met je (beval)partner.

 

Waarom een zwangerschapscursus
Wat is hypnobirthing 2

 

Dit leer je bij hypnobirthing

Onderdeel van de hypnobirthing cursus zijn praktiseren van zelfhypnose, ademtechnieken en ontspanningstechnieken. Ook helpen positieve affirmaties om je meer vertrouwen te geven en zorgen bepaalde vormen van massage (zoals de light touch massage en het masseren van de perineum) voor ontspanning en de stimulatie van het bevalhormoon oxytocine.

website banner klein online cursus hypnobirthing

 

Daarom koos ik in 2018 voor hypnobirthing

 

Zelf heb ik bij mijn eerste zwangerschap een cursus hypnobirthing gedaan. Ik was namelijk op zoek naar een cursus waarbij focus lag op het natuurlijke element van bevallen. Hypnobirthing was toen nog niet zo bekend en het was daarom ook erg uitdagend een trainer in de buurt te vinden. Wat mij enorm triggerde in de hypnobirthing cursus was de positiviteit omtrent bevallen. Het hielp mij om de bevalling anders te gaan zien. Toentertijd had ik nooit gedacht dat ik uiteindelijk zelf een zwangerschapscursus zou gaan ontwikkelen 😉 (Hier kun je lezen hoe dit ontstaan is) Tijdens mijn bevalling heb ik enorm veel gehad aan de cursus. Ik was vol zelfvertrouwen en tussen de weeën door was ik in een mega ontspannen toestand. Deze ontspanning heeft mij vrij vlot naar mijn volledige ontsluiting geholpen, daar ben ik van overtuigd. Waar ik wel een vervelend gevoel aan over heb gehouden is het stuk ‘pijnvrij bevallen’. Dit was mij niet gelukt, terwijl ik heel wat ervaring had met mediteren. Het voelde als falen, pijnvrij bevallen was namelijk het doel geworden.

 

 

daarom kiezen voor hypnobirthing

 

Waarom ik besloot New Birth Method op te richten

 

Pas twee jaar na mijn eerste bevalling voelde ik de drang om het anders te doen. Een cursus te ontwikkelen waarbij – welke keuze je ook maakt, en hoe de bevalling ook verloopt – je trots kunt zijn op jezelf. Wij vrouwen zijn zo hard voor onszelf dat we denken gefaald te hebben als we zijn ingeknipt. Minder weerstand op de pijn, dat is ook broodnodig. Pijn mag er zijn, het heeft een functie. Stel nu dat je een kind kunt baren in 2 minuten tijd zonder pijn. Zou je dat dan écht willen? Is het niet een mooie gedachte dat je voor het aller-allerdierbaarste in jouw leven, letterlijk en figuurlijk tot het gaatje moet gaan? Bevallen is niet heel comfortabel nee, maar wat vind ik het gruwelijk vet dat ik het gedaan heb. Dat wonderbaarlijke lichaam van mij heeft gewoon een kind gebaard. Wat een power en zelfvertrouwen geeft dat zeg!

 

website banner klein online cursus hypnobirthing
website banner online cursus hypnobirthing 2

 

Het verschil tussen Hypnobirthing en New Birth Method

New Birth Method is meer to the point, didactisch verantwoord. Dit om ervoor te zorgen dat ik niet alleen informatie zend maar dat het door jou ook geprocessed wordt en een gedragsverandering teweeg brengt. Je bent zelf in de lead en je transformeert naar een positievere versie van jezelf, omdat je de negativiteit of beperkende overtuigingen tot op celniveau, in je onderbewustzijn, oplost. Steeds opnieuw tune je bij jezelf in en voel je wat je nog nodig hebt.

Maar ook leer je meer over hoe jouw bevalpartner je bevalling mooier maakt en geven we de nodige informatie over bevallen an sich en pijnstilling

Het werkboek is jouw handboek.  Met doeltreffende oefeningen die echt het verschil maken maar ook met waardevolle extra’s zoals mijn beval-playlist en een link naar mooie animatie-video’s. Bovendien, aan het eind van de 8-weekse kan er gelijk een vink achter jouw geboorteplan!

Daar waar er bij hypnobirthing gefocust wordt op pijnvrij bevallen geloof ik meer in pijn als onderdeel van het proces. De pijn mag er zijn en heeft zelfs een functie. Ik geloof dat als je druk voelt om pijnvrij te willen bevallen, het alleen maar meer pijn gaat doen. Ik help je met het stuk acceptatie. Want in acceptatie kun je ontspanning vinden. En ontspanning is de sleutel tot een soepele bevalling. Een bevalling waar uitscheuren, inknippen, wanhoop en pijnstilling onderdeel van kunnen zijn. Jouw lichaam is een tempel en kan zo’n mooi wonder verrichten, hoe gaaf is dat?! 😀 

8 online lessen

Aan het einde van de cursus heb je:

Duidelijk voor ogen wat jouw
belemmerende overtuigingen waren

separator-s

Heb je deze overtuigingen kunnen omzetten naar overtuigingen die vóór je werken 

separator-s

Weet je wat bevallen inhoudt en hoe jij graag zou willen bevallen

separator-s

Weet je partner hoe zijn/haar bijdrage jouw bevalling mooier kan maken

separator-s

Weet je wat je kunt doen als het even
niet meer gaat

separator-s

Een intense verbondenheid gevoeld
met jouw kindje

separator-s

En last but not least…
Kijk je uit naar je bevalling!

 

WiandaBongenPhotography_NewBirthMethod-140_LR

Ik gun jou deze
reset ook

 

Je leert positiever aankijken tegen je bevalling

Je leert hoe je in control blijft tijdens je bevalling en wat je kunt doen als je paniek voelt opkomen

Samen met jouw partner leren jullie hoe jouw partner een waardevolle bijdrage kan leveren

En daarom krijg je de eerste les cadeau!

 

Les 1 bestaat uit een introductievideo en een opdracht. 
Eerst bekijk je de video en daarna download je deze PDF om jouw persoonlijke nulmeting te doen.

De ontdekkingen van de cursisten zijn vaak bizar en de meesten vinden de uitkomst behoorlijk confronterend. Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring. Enjoy the ride!

null

 

Wil je vandaag starten met de gehele cursus? Lees dan verder!

 

Ben je klaar om voorgoed jouw kijk op bevallen te veranderen? Om met een positief gevoel je bevalling in te gaan? Met een opgeschoond lijf en een mind die zich niet meer gek laat maken. Omdat je de tools onder de knie hebt om die kalmte te waarborgen.

 

Jouw investering
Nu tijdelijk € 274,- i.p.v. € 349,-

> Naar FAQ

null

 

 • Review-Anouk-zwangerschapscursus-new birth method
  quote

  Ik heb de New Birth Method cursus gevolgd bij Elza en ik ben heel enthousiast! In plaats van een reguliere zwangerschapscursus koos ik voor deze […]

  lees meer

  Anouk Wieferink

 • review bevalling
  quote

  Ik vond de cursus qua voorbereiding super fijn. Met name de uitleg waarom bepaalde dingen gebeuren (de dopamine-aanmaak van je lichaam bijvoorbeeld) en daarnaast vond […]

  lees meer

  Fabiënne Roof

 • Review Charlotte bevalcursus new birth method
  quote

  Ik heb zo van je cursus genoten omdat ik met zoveel meer rust naar de bevalling kon uitkijken. Bij de geboorte van mijn eerste zoontje […]

  lees meer

  Charlotte Magnée

 • quote

  Wat een ontzettend leerzame cursus! Alle onderwerpen die aangehaald worden geven een volledig beeld weer van wat er bij een bevalling komt kijken en hoe […]

  lees meer

  Lisa Kramer

 • quote

  Top cursus! Super fijn dat ik ieder moment van de dag even kon gaan zitten en niet ‘s avonds op pad hoefde om fysiek ergens […]

  lees meer

  Marit de Koning