Geboorteplan Voorbeeld

 

Je verloskundige heeft waarschijnlijk de term Geboorteplan of Bevalplan al genoemd. Maar waar begin je met zo’n plan? Wat moet er in staan en hoe gedetailleerd moet deze informatie zijn? Wat vind je wel belangrijk en wat niet? 

Toen mij gevraagd werd om een geboorteplan in te leveren wist ik niet waar ik moest beginnen en wist ik ook nog niet zo goed wat ik belangrijk vond. Natuurlijk had ik wel het één en ander geleerd tijdens de cursus hypnobirthing die ik gevolgd had, maar toch had ik geen idee hoe ik dit moest aanpakken, hoe gedetailleerd ik moest zijn en of ik niet te streng zou zijn. 

Ik maak het je vandaag erg makkelijk! Het template heb ik al voor je gemaakt en het enige dat je hoeft te doen is aanvinken en invullen. Ook als je een onderdeel mist heb je alle ruimte om deze toe te voegen in het document. Én, een printer is niet nodig want je kunt hem gelijk digitaal invullen en versturen.

 

 

geboorteplan voorbeeld


TIP:
Zorg dat je bevalpartner weet wat er in jullie geboorteplan staat

 

Hopelijk sta je er tijdens je bevalling niet alleen voor en is je geliefde of een eventuele andere bevalpartner aanwezig. Zorg dat diegene weet wat er in het geboorteplan staat. Sterker nog: zorg ervoor dat het júllie geboorteplan is. Jouw partner kan namelijk tijdens de bevalling een mooie bijdrage leveren en deze daardoor een stuk prettiger maken mits hij/zij weet wat jij prettig vindt.

Dus ga vandaag nog samen het gesprek aan of vul hem met elkaar in. 

 

En vul hem direct digitaal in

Je kunt het geboorteplan downloaden en direct invullen of eerst printen en dan invullen. 

 

 

Leuk dat je er bent!

 

Ik help jou met een positieve blik, naar je bevalling te kijken. Vol vertrouwen in jouw hyperintelligente lichaam, die van nature weet wat het moet doen. Vóór, tijdens en na de bevalling. We leven in een gehaaste wereld waar we graag controle over hebben. Bevallen is één van de laatste zaken waar we nog geen controle op hebben. En dat voelt vaak eng en spannend. Het is volledig buiten onze comfortzone. Toch kun je één ding wel controleren; en dat is dat je – no matter what – met een positief gevoel je bevalling in kunt gaan. Vol vertrouwen en zonder weerstand. Dat dit je bevalling ten goede komt is een feit. Ik gun jou deze reset ook.

 

Meer weten over deze aanpak? Hier lees je alles over mijn online zwangerschapscursus